ماهی ها از کجا می آیند؟
همان گونه که گفته شد در سال 1390 در سراسر کشور 110 میلیون قطعه ماهی زینتی تولید شده و نزدیک به 14.5 میلیون قطعه ماهی زینتی از خارج از کشور وارد شده است؛ از این رو ، ایران هم اینک یکی از بزرگترین وارد کنندگان ماهی های زینتی به شمار می رود.
اکثر این ماهی های زینتی از کشورهای آسیایی به کشور وارد می شوند.بر اساس آمار گمرک بیشترین ماهی ها به ترتیب از کشورهای: مالزي، تايلند، اندونزي، سري لانكا، چين، كنيا، تركيه، مالتا و تايوان به ایران صادر شده است.
تجارت ماهی های زینتی در نزدیک به 180 کشور جهان رواج دارد و ارزش این مبادلات سالانه بالغ بر 15 میلیارد دلار است. بر اساس اعلام مسئولان دامپزشکی ایران تولید هر 50 هزار قطعه ماهی زینتی میتواند لااقل برای 15 نفر اشتغال زایی کند.
از سویی در کشورمان توانایی تکثیر نزدیک به 70 گونه ماهی زینتی وجود دارد، بنابراین با توجه به وجود واردات 14.5 میلیون قطعه ماهی زینتی در سال گذشته و 110 میلیون قطعه تولید داخلی به نظر میرسد این صنعت، صنعتی نوپا در کشور است که با استقبال نیز مواجه شده و می تواند بستر مناسبی برای ایجاد اشتغال و فعالیت های اقتصادی باشد.
چنانکه تکثیر و صادرات ماهی های زینتی در سنگاپور به یکی از اصلی ترین تولیدات این کشور طی سال های گذشته بدل شده است.
طبق آخرین گزارشات سازمان خواروبار و کشاورزی FAO کشور سنگاپور با در دست داشتن 18.4 درصد صادرات ماهیان زینتی رتبه اول صادر کنندگان این موجودات زیبا را در اختیار دارد . از دیگر غول های صادر کننده ماهیان زینتی می توان به کشور های ژاپن ، مالزی، جمهوری چک، سریلانکا، تایلند ، ایالات متحده آمریکا، هلند ، اندونزی و اسپانیا اشاره کرد.
اگر صنعت آکواریوم توسط برنامه ریزان اقتصادی جدی گرفته شود ، از آن می توان ماهی اشتغال گرفت.